Wie zijn wij?

Hoe het begon…..

Al vanaf mijn jeugd waren er altijd dieren in mijn leven.
Op de boerderij waar onze familie leefde, had ik een aantal paarden waarmee ik dressuur-, spring- en military- wedstrijden mee reed. In die tijd waren er altijd honden als kameraden aanwezig.
Later, toen ik op mezelf ging wonen, en niet meer zoveel plaats had in en rond het huis, moest ik helaas stoppen met de paarden omdat het niet meer te combineren was met werk en wonen.

Ik ging op zoek naar een nieuwe, plaatsvervangende hobby en ontdekte dat het showen en fokken van rashonden wellicht een optie zou zijn. Ik ging diverse grote hondenshows bezoeken om te kijken welk ras het zou moeten worden.

Zo gebeurde het dat de Amerikaanse cockerspaniel mijn aandacht trok met zijn allure en geweldige gangwerk, en zoals velen onder U ook is overkomen: ik werd verliefd op dit mooie ras!
Na een zoektocht kwam het eerste puppy in ons huis in 1995, en met haar heb ik een fijne show-tijd gehad, we wonnen zelfs een aantal keren!

Omdat de vraag mij bezighield wat een keurmeester nu precies zag in zijn winnende hond, en waarom nu net die ene won en niet die andere, ging ik een AKK cursus doen en volgde daarna
in Utrecht de studie ”Exterieur en Beweging” .
Nadat ik deze studies met succes had afgerond, heb ik later nog een genetica studie gevolgd in Barneveld, dit alles als basis om zo goed mogelijk in staat te zijn om keuzes en selecties te maken voor de fokkerij, zowel op het gebied van het uiterlijk als ook op het gebied van de gezondheid van ons ras.
In die tijd wilde ik ook een nestje fokken bij mijn teefje, maar ineens was daar het bericht dat haar moeder cataract gekregen had, waardoor ik besloot om niet te fokken met mijn hondje.

Mede omdat ik in een vroeg stadium te maken kreeg met de erfelijke afwijkingen binnen ons ras, heb ik daar altijd veel aandacht aan besteed, en selecteer zo kritisch mogelijk en laat diverse gezondheidstests uitvoeren bij de ouderdieren voordat er een nestje geboren wordt.

Wij doen wat we kunnen om ons ras zo mooi en gezond mogelijk te houden, met een fijn karakter, zonder uit het oog te verliezen dat de amerikaanse cocker bovenal een jachthond moet blijven!

Bekijkt u onze website en als U vragen heeft, Neemt U rustig contact met ons op.
Veel plezier tijdens uw bezoek.

chicomy

Wilma Strijbos
Puttenweg 114
5813 BD Ysselsteyn
The Netherlands
Phone +31 636368837

                                                      strijboswilma@gmail.com